Nagyvilág

2010.09.22. 16:51

Megsütötte a hörcsögét a mikróban - Börtönbüntetést kapott

<p>Egy brit bíróság több mint két hónapig tartó börtönbüntetésre ítélt szerdán egy 29 éves brit férfit, aki halálra melegítette kedvenc hörcsögét egy mikrohullámú sütőben.</p>

Az ítélet két nappal azután született, hogy állatkínzás miatt vádat emeletek egy 45 éves brit nő ellen, akiről egy biztonsági kamera készített felvételt,amint egy szemetesbe dob egy macskát.

"Nem akartam megölni, ő volt a legjobb hörcsögöm. Suzie-nak hívták " - mondta a rendőröknek 29 éves Anthony Parker, amikor letartóztatták az Anglia északnyugati részén található Hartlepoolban, még februárban. A munkanélküli férfi később, ügyvédje tanácsára, már tagadta az ellene felhozott vádakat, mert a rendőröknek részegen tett vallomást.

Parker azután rakta be "kedvenc" hörcsögét a mikróba, hogy egy egész napos italozást követően összeveszett a barátnőjével. Az ügyész szerint egyértelmű, hogy az állat gyötrő fájdalmak közt, szenvedve halt meg. A boncolási eredmények kimutatták, hogy mikrohullámú sugárzásnak volt kitéve az állat.

A munkanélküli építőmunkás végül a szerdai meghallgatás előtt megváltoztatta vallomását, és beismerte tettét. Ezért a bíróság a kiszabható 12 hét helyett csak kilenc hétig tartó börtönbüntetésre ítélte a hörcsögnek okozott szükségtelen szenvedés miatt, valamint öt évre eltiltották az állattartástól.

Az ítélet két nappal azután született, hogy a brit hatóságok vádat emeltek állatkínzás miatt egy 45 éves brit nő ellen, aki egy macskát dobott ki egy szemetesbe. Az eset nagy közfelháborodást okozott, miután egy biztonsági kamera felvetette, ahogy a középkorú nő felkapja valaki másnak a kedvencét, majd egy utcai szemetesbe ejti. Az állat 15 órát töltött a szemétben, mire gazdái meghallották nyávogását, és kimenekítették.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!