Nagyvilág

2010.09.27. 15:09

Meghalt a Segwayt gyártó cég tulajdonosa - a cég termékével zuhant le egy szikláról

<p>Meghalt a futurisztikus Segway robogókat gyártó cég 62 éves brit tulajdonosa, miután a cég egyik termékével folyóba zuhant egy szikláról Angliában - közölte hétfőn a brit rendőrség. Jimi Heselden észak-angliai otthonának közelében szenvedett balesetet és a helyszínen meghalt.</p>

Az egyik leggazdagabb britnek számító Heselden az észak-angliai, Nyugat-Yorkshire megyében lévő birtokát járta be a Segway egy terepváltozatával, amikor a vasárnapi halálos baleset érte - közölte a megyei rendőrség szóvivője. A rendőrséget egy arra járó ember riasztotta, hogy a Wharfe-folyóban férfi holttestére bukkant, aki minden bizonnyal a terület felett lévő szikláról zuhant le.

A rendőrségi szóvivő az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy az esetet nem kezelik "gyanúsként".

Heselden egy cégen keresztül tavaly decemberben vásárolta meg a Segway-t gyártó amerikai vállalatot. A brit üzletember a Hesco Bastion nevű, védelmi berendezéseket gyártó cégével csinálta meg szerencséjét, amelyet végkielégítéséből alapított, miután elbocsátották az addig szénbányászként dolgozó férfit.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!