Nagyvilág

2010.09.08. 19:40

Meghalt a brit kormányfő apja

<p>Meghalt Ian Cameron, a brit miniszterelnök apja - jelentette be a kormányfői hivatal szerdán. A 77 éves férfi franciaországi nyaralása alatt kapott agyvérzést.</p>

A Downing Street közleménye szerint  Ian Cameron szerda délután hunyt el, röviddel azután, hogy fia, David Cameron két testvérével megérkezett abba a franciaországi kórházba, ahová reggel szállították be, miután rosszul lett. A kormányfő konzultált az orvosokkal, majd Londonból Toulonba utazott, ahol Nicolas Sarkozy francia elnök közbenjárására helikopter vitte őket a klinikához.

Az AFP tudósítása szerint a brit miniszterelnök és a család több tagja délután 17 óra után hagyta el a touloni kórházat, és Fort de Bregancon-ba, a francia elnök egyik rezidenciájára mentek, valószínűleg az éjszakát is ott töltik.

A brit miniszterelnök szülei kéthetes nyararáson tartózkodtak Franciaország déli részén, amikor Ian Cameron agyvérzést kapott, és szívproblémák is felléptek nála. Ian Cameron csak ritkán mutatkozott a nyilvánosság előtt, legutóbb fia választási kampányakor, áprilisban lehetett őt látni. Májusi győzelme előtt David Cameron egy interjúban azt mondta: apja óriási hős számára, aki nagy bátosággal és optimizmussal veszi egészségi problémáit. Az egykor brókerként dolgozó idős férfi már régóta beteg volt: az elmúlt években amputálni kellett az egyik lábát, és fél szemére megvakult.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!