Nagyvilág

2010.09.24. 09:44

"Meggyilkolta" a világ vezetőit

<p>Komoly felháborodást okoz Brazíliában egy kiállítás, amelyen a világ vezetőinek, köztük a pápa, a brit uralkodó és George W. Bush volt amerikai elnök elképzelt meggyilkolása előtti pillanatok láthatók.</p>

A kilenc rajzot készítő Gil Vicente nem érti, miért kellene eltávolítani képeit. A művész egyébként saját magát ábrázolja a képeken a vezetők gyilkosaként. A képsorozat az Ellenségek címet kapta.

A képeket a Sao Paulo-i művészeti kiállításon lehet megtekinteni szombattól, de már most vitákat váltott ki. "Azt állítják, hogy a képek a bűntetteket igazolják. A közpénzek ellopása nem bűncselekmény? A tévé riportjai nem próbálják meg igazolni a bűncselekményeket, csak az én munkáim?" - tette fel a kérdést Vicente. "Azt akarják, hogy vegyem le őket. Nem, nem lehet, ezt látniuk kell az embereknek" - mondta a művész, aki saját magát ábrázolja a vezetők gyilkosaként. A helyi jogászokat tömörítő szövetség szerint azonban a rajzok túlmennek minden határon, ezért a képek eltávolítását követelik a biennálé szervezőitől. Ők azonban az alapvető szabadságjogokra hivatkozva nem hajlandók erre.

Nézze meg a képeket >>>

Az "Ellenségek" című, kilenc képből álló kollekció egyébként megvásárolható, de csak egyben, a becslések szerint 260 ezer dollárt érnek.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!