Nagyvilág

2010.09.09. 20:05

Lövések nélkül foglalt vissza egy amerikai kommandő egy német hajót

<p>Megrohamozott az amerikai haditengerészet kommandója egy szomáliai kalózok által elrabolt német teherhajót csütörtökön, majd hivatalos közlése szerint egyetlen lövés nélkül átvették az ellenőrzést, és kilenc foglyot ejtettek.</p>

Az amerikai hadiflotta bejelentése szerint a támadáskor a hajó legénységének sikerült bezárkóznia egy szobába, így nem esett bajuk.

A bejelentés szerint a szerdán elrabolt hajó legénységnek sikerült tönkretennie a motorokat, így a hajó csak hánykolódott a tengeren, és ez annyira összezavarta a kalózokat, hogy összetörték a berendezéseket. Ráadásul a legénység be tudott menekülni egy olyan helységbe, amit nem tudtak kinyitni. Így a kommandónak nem kellett arra vigyáznia, hogy a támadáskor baja eshet a személyzetnek.

John Fage, az amerikai ötödik flotta szóvivője azt mondta, hogy a kommandó kis csónakokkal érkezett a hajóhoz, és a támadás annyira meglepetésszerű volt, hogy egyetlen lövést sem kellett leadni. A kommandós akciót több Cobra típusú helikopter koordinálta. Ez volt az első fedélzeten végrehajtott támadás kalózok által elrabolt hajón azóta, hogy 2009 januárjában megalakult több nemzet részvételével a kalóz-ellenes gyorsreagálású tengeri egység.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!