Nagyvilág

2010.09.28. 17:59

Lövöldözés a Texasi Egyetemen - öngyilkos lett az ámokfutó

<p>Lövöldözni kezdett, majd öngyilkos lett egy fegyveres férfi az Egyesült Államokban, a Texasi Egyetem könyvtárában - közölték a tanintézmény illetékesei.</p>

Az ámokfutón kívül nincs áldozata a lövöldözésnek, de a rendőrség a lezárt egyetemen még keres egy másik férfit, akinél gyanújuk szerint lehet fegyver.

A Texasi Egyetem honlapján lévő közlemény szerint "a lövöldözőt a helyszínen halottnak nyilvánították a Perry-Castaneda Könyvtár hatodik emeletén. A helyi rendőrség keres egy másik gyanúsítottat is."

Az egyetem illetékesei megkérték azokat, akik az épületben voltak, hogy "zárják be az ajtókat és ne hagyják el a tanintézményt."

A Texasi Egyetemen volt az Egyesült Államok egyik legvéresebb lövöldözése 1966. augusztus 1-én. Akkor egy diák, Charles Whitman nyitott tüzet az egyetem egyik
kilátótornyából és megölt összesen 15 embert - a lövöldözés előtt feleségét és anyját is saját otthonában. Whitmant végül a rendőrök terítették le.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!