Nagyvilág

2010.09.27. 16:14

Kinevezték az új belügyminisztert Bukarestben

<p>Új belügyminisztert neveztek ki Romániában. Traian Basescu hétfő délután írta alá Constantin Traian Ignas kinevezését, néhány órával azt követően, hogy Vasile Blaga korábbi tárcavezető lemondott tisztségéről.</p>

Az új bukaresti belügyminiszter a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel kormányzó Demokrata-Liberális Párt szenátusi frakciójának a vezetője. A 42 éves Traian Basescu jogász,  2004 és 2008 között ugyanezen szervezet képviselőjeként tevékenykedett.

Igast azt követően nevezték ki a belügyi tárca élére, hogy Vasile Blaga korábbi belügyminiszter hétfő délelőtt lemondott tisztségéről a Traian Basescu megfogalmazta kritikák miatt. Az államelnök ugyanis nemzetbiztonsági kockázatnak ítélte, hogy pénteken több ezer rendőr is engedély nélkül tüntetett az elnöki hivatal előtt, akik közül többen is ledobták egyenruhájukat, ugyanakkor úgy vélte: a tüntetők az ország tekintélyét is aláássák. Az államfő azt is bejelentette, hogy a továbbiakban nem tart igényt nyilvános megjelenései rendőri biztosítására. Blaga ezt követően - mint fogalmazott: "erkölcsi kötelessége" miatt - jelentette be lemondását.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!