Nagyvilág

2010.09.16. 15:25

Újabb pokolgép Spanyolországban

<p>Házi készítésű pokolgép robbant szerda éjszaka a kormányzó spanyol Szocialista Párt székháza előtt az ország északnyugati részén fekvő Pontevedra városban - közölte a spanyol rendőrség.</p>

detonációban senki sem sérült meg, és csak kisebb károk keletkeztek a négyemeletes épületben. A helyi idő szerint éjjel két óra körül elkövetett támadásért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget.

Az éjszaka folyamán egy másik házi készítésű bomba is felrobbant, az a baszkföldi Vitoria ipari negyedében. Az a robbanás szintén nem okozott nagy károkat, csupán a környező ipari épületek sérültek meg csekély mértékben. Noha azért a támadásért sem vállalta senki a felelősséget, a rendőrség szerint valószínűleg az ETA szeparatista csoport tagjai követhették el. Ennek azonban ellentmond, hogy a szervezet tíz nappal ezelőtt tűzszünetet hirdetett egy videóüzenetben.

A Baszkföld független államiságáért harcoló ETA háborújában több mint 820-an haltak meg az elmúlt 40 évben. Régebben két tűzszünetet is meghirdettek, ám később mindkettőt visszavonták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!