Nagyvilág

2010.09.01. 13:43

Új számítógépes rendszer a magyar-ukrán határon

<p>A Vám- és Pénzügyőrség új számítógépes rendszert vezetett be a magyar-ukrán határszakasz átkelőhelyein, amelynek segítségével a testület munkatársai fokozottan ellenőrzik a Magyarországra vámmentesen behozni kívánt áruk körét, különösen a vámmentes üzemanyag-behozatalt.</p>

Az új informatikai rendszer különböző kockázati szintekre osztja az államhatáron átlépő utasokat, mivel az utóbbi időszak ellenőrzési tapasztalatai azt mutatják, hogy megnőtt azon utasok száma, akik a vámmentesen behozott üzemanyagot jogellenesen értékesítik belföldön.

Ennek megfelelően előfordulhat, hogy azon utasok, akiket a rendszer magas kockázati szintűnek értékel és kiválaszt - elsősorban a rendszeresen államhatárt átlépőket érintheti - szigorított ellenőrzésre, így hosszabb ügyintézési időre és várakozásra számíthatnak határátlépéskor - tájékoztatta portálunkat Sipos Jenő ezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!