Nagyvilág

2010.09.24. 06:10

Elvágták a nicaraguai konzul torkát

<p>Meggyilkolták Nicaragua New York-i főkonzulját csütörtökön. A diplomata holttestére sofőrje talált rá, aki az ENSZ Közgyűlés ülésére vitte volna éppen.</p>

A sofőr helyi idő szerint még csütörtök délelőtt kopogott be Cesar Mercado bronxi lakásának ajtaján. Miután nem kapott választ, benyitott, és vérben fagyva találta meg a főkonzult. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a férfit megkéselték: hasbaszúrták és elmetszették a torkát. A nyomozás jelenlegi állása szerint a gyilkosságot két késsel hajtották végre, mindkét eszközt - köztük egy 30 centiméteres pengehosszúságú kést - megtalálták a helyszínen.

A rendőrségnek egyelőre nincs gyanúsítottja, és az indíték sem ismert. Utoljára egy nappal korábban látták élve. "Nem voltak ellenségei. Mindenki szerette, aki ismerte. Amikor először hallottam, hogy meghalt, azt hittem természetes ok miatt halt meg" - mondta egy barátja. A 34 éves Mercado 2001 óta dolgozott az Egyesült Államokban, kezdetben a nicaraguai ENSZ-nagykövet munkatársaként. Egyedülálló volt, családja a közép-amerikai országban él.

Mercado éppen az ENSZ Közgyűlés ülésére indult volna, amikor meggyilkolták. A New York-i eseményen a 192 ország vezetői közt ott van Daniel Ortega nicaraguai államfő is.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!