Nagyvilág

2010.09.25. 08:19

Elhalasztották az öngyilkosságot megkísérlő amerikai halálraítélt kivégzését

<p>Az amerikai Georgia állam legfelsőbb bírósága pénteken elhalasztotta egy hármas gyilkosság miatt halálra ítélt férfi kivégzését, miután az elítélt a héten öngyilkosságot kísérelt meg. A 31 éves férfi pénteken estére tervezett kivégzése előtt két és fél órával kapta meg az ügyvédje által kért halasztást, hogy legyen idejük fellebbezés benyújtására.</p>

Georgia állam legfelsőbb bírósága hétfőig, helyi idő szerint délután négy óráig elhalasztotta Brandon Joseph Rhodeinjekció általi kivégzését. Egy héten belül már másodszor halasztották el a férfi ellen hozott halálos ítélet végrehajtását, miután a 31 éves férfi öngyilkosságot kísérelt meg cellájában.

A férfi egy borotvapengével vágta át nyakát, és csuklóját, de még időben kórházba szállították, és meg tudták menteni az életét. A helyi sajtóban megjelent információk szerint egy börtönőr adta neki a pengét, amelyet utána elfelejtett elvenni a rabtól.

A férfi nagy mennyiségű vért vesztett, és annyira felsértette ereit, hogy az életmentő infúziót csak a nyakába tudták bekötni. Az infúzió csatlakozást a nyakában is hagyták, hogy majd azon keresztül adják be nekik kivégzésekor az őt megölő mérgeket. A férfit jelenleg ágyhoz kötve tartják, hogy ne tudjon magának ártani.

A halasztást azért tették, hogy az elítélt ügyvédjének legyen ideje felkészülni fellebbezésére. Az ügyvéd az öngyilkossági kísérlet óta azzal érvel, hogy védence nincs olyan elmeállapotban, hogy ki lehetne végezni.

Rhode-ot egy 1998-as félresikerült rablás alatt elkövetett gyilkosságok miatt ítélték halálra még 2000-ben. A most 31 éves férfit egy 11 éves fiú, egy 15 éves lány, valamint a gyerekek apjának meggyilkolásában találták bűnösnek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!