Nagyvilág

2010.09.13. 16:00

Dengue-láz Franciaországban

<p>A francia egészségügyi minisztérium hétfőn bejelentette, hogy dengue-lázzal fertőződött meg egy ember a Franciaország déli részén található Nizza városában..</p>

A hatóságok nem zárták ki egy járvány kialakulását, bár annak esélyei közleményük szerint minimális. A területen megkezdték a betegséget terjesztő szúnyogok irtását

A francia egészségügyi minisztérium közlése szerint a kórházba szállított beteg már jobban van. A minisztérium közlése szerint csak ezt az egy megbetegedést jegyezték fel eddig, de nem zárták ki egy esetleges járvány kialakulását, a területen nagy mennyiségben jelen lévő szúnyogok miatt.

A minisztérium közleménye szerint szigorították a megfigyeléseket, és megkezdték a beteg lakóhelyének környékén a szúnyogok irtását. A helyi lakosokat felszólították a szúnyoghálók használatára, valamint a szúnyoglárvák által kedvelt helyek elpusztítására.

Ez az első eset, hogy a betegség megjelent Franciaország európai területein. A szúnyogcsípéssel terjedő, az influenzáéhoz hasonló tünetetekkel járó betegség ellen nincsen védőoltás.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!