Nagyvilág

2010.09.09. 16:54

CHILE BÁNYA: Egy harmadik fúró érkezetett a helyszínre

<p>Megérkezett csütörtökön a harmadik fúró a chilei San Jose bányájához, ahol augusztus eleje óta 33 bányász várja, több mint 700 méteres mélységben, hogy kimentsék.</p>

A 42 kocsiból álló konvoj az ezer kilométerre lévő Iquique városából hozta a bányához azt a hatalmas, még szétszerelt állapotban lévő berendezést, amellyel a remények szerint gyorsabban elérhetik a munkásokat.

A mentési munkálatokat végző csoport a harmadik fúróval kapcsolatban a "C-terv" elnevezést használja. Az új eszközt az eddig is dolgozó két fúró mellett vetik be, de más útvonalon. Andre Sougarret, mentést végző mérnökcsoport vezetője azt mondta, ha minden a tervek szerint megy, akkor a számítások szerint két hónapra tudják lerövidíteni az időt, amely alatt elérhetik a bányászokat.

A mérnökök eddig úgy számoltak, hogy talán karácsonyra elérhetik a bányászokat, akiknek ezt meg is üzenték. A harmadik fúró a tervek szerint szeptember 18-án, a chilei Függetlenség Napján kezdhet dolgozni, miközben az első két fúró lassan halad lefelé.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!