Nagyvilág

2010.09.15. 20:35

Bill Gates Ezüst bivalyt kapott az amerikai cserkészmozgalomtól

<p>Ezüst bivaly kitüntetést kapott Bill Gates - közölte szerdán a BBC. A Microsoft alapítója, az adakozásáról ismert sokszoros dollármilliárdos az ifjúságért tett szolgálataiért kapta meg az amerikai cserkészmozgalom 1925-ben létrehozott legmagasabb elismerését.</p>

A kitüntetés indoklása szerint a cégéért, valamint a nevét és felesége, Melinda Gates nevét viselő alapítvány humanitárius tevékenységéért kapta az elismerést Bill Gates. Az indoklás megemlíti, hogy Gates az 1960-as és 70-es években maga is cserkész volt.

A multimilliárdos illusztris társaságba került a díjjal. Rajta kívül 14 amerikai elnök, valamint a néhai óceán-repülő Charles Lindbergh, az egykori vezérkari főnök, majd külügyminiszter Colin Powell, és a rajzfilmek atyja, Walt Disney kapott Ezüst bivaly-díjat.

"Nem voltam sem jó hegymászó, sem jó szakács, de fát tudtam vágni cserkészként, ami mindenekfelett önmagam számára jelentett nagyszerű kihívást" - mondta Bill Gates, akinek magánvagyonát jelenleg 53 milliárd dollárra becsülik.

A díjátadóra videóüzenetet küldött Gates egykori cserkész-csapatvezetője, Don Van Wierengen, aki tréfálkozva elmesélte: "a kis Billnek inkább a komputereken járt az agya, amikor a többiek a szabadban bizonyították fizikai képességeiket."

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!