Nagyvilág

2010.09.29. 16:15

Betiltották az anyósvicceket

<p>Még azt a kis örömet is elveszik a dolgozóktól, hogy az anyósviccekkel ércelődjenek.</p>

Mikor kell az anyóson gyújtást állítani? Ha nem indul az első rúgásra.
És miért kell az anyóst fejjel lefelé eltemetni? Mert ha feltámad, akkor lefelé kaparjon!

Na az ilyen és ehhez hasonló vicceket tiltották be London második legnagyobb kerületében, Barnettben, ahol a városházi alkalmazottaknak rendelet tiltja az ízléstelen tréfálkozást. A helyi tanács olyannyira elfogadhatatlannak tartja ezt az egyébként ártalmatlan viccelődést az anyósokon, hogy 12 oldalas belső kiadványban részletezi a tiltást, kiemelve, hogy a humor kultúra specifikus, s ami az egyik nemzetnek vicces lehet a másiknak az sértő. Az anyósviccekről - azon belül is a brit fajtáról - azt állítják, hogy sértően szexisták és tiszteletlenek. Utána néztünk, hogy a brit féle anyósviccek mennyiben különböznek a magyartól, s azt kell mondani, hogy semennyire. Ott is nagyjából az anyósok halála körül forog a téma. Mint például ennél is: Milyen az anyós ideális súlya? Körülbelül 2,3 £, beleértve az urnát is. De néhánynak igazán fárasztó a humora.

A tanácsban viszont nem hallották még azt az örök igazságot, hogy ha valami tilos, annál inkább csinálják, szóval ha eddig nem is volt nagy kereslet a városházi dolgozók körében az anyósviccekre, biztosak lehetünk benne, hogy az ebédszünetben egy-egy elsutyorgott anyósvicc lesz a nap fénypontja...

A legkorábbi ismert anyós geg az első századból származik amit a római szerző, Juvenal írt le: "Lehetetlen, hogy boldog legyek, miközben az anyósom még mindig életben van."
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!