Nagyvilág

2010.09.28. 15:56

A Joey Ramone emlékére állított utcanévtáblát lopják leggyakrabban New Yorkban

<p>New York város hatóságai kénytelenek voltak áthelyezni a Joey Ramone punk zenésznek elméket állító utcanév táblát, amely a nagyváros legtöbbet ellopott táblájává vált - írta hétfőn az AP amerikai hírügynökség.</p>

A The Ramones nevű legendás punk-rock zenekar 2001-ben meghalt frontembere előtt tisztelgő emléktáblát 2003-ban avatta fel New York városa.

A New York város közlekedésügyi osztályának közlése szerint a "Joey Ramone Place" felirattal ellátott utcanévtábla feltehetően a legtöbbet ellopott utcatábla a városban. A szervezet szóvivőjének elmondása szerint 2003 óta már négyszer kellett új táblát elhelyezniük az érintett manhattani kereszteződésben.

Az önkormányzat azonban úgy tűnik, megelégelte a sorozatos lopásokat, és arra utasította a munkásokat, hogy az emléktáblát 2,4 méterrel magasabban rögzítsék. Így a tábla már hat méter magasan látható. A táblát a punk zene szülőhelyeként tisztelt, és 2006-ben megszűnt CBGB s nevű klubnál állították fel, ahol a Ramones első koncertjét adta.

A zenekarban hosszú ideig dobolt Marky Ramone a hírre reagálva közölte: Joey biztos értékelné a "legtöbbször ellopott" jelzőt.
- Független Hírügynökség  -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!