Nagyvilág

2010.08.17. 11:50

Zár alá került ajtózárak

<p>Nem sikerült kijátszani a vámosok éberségét azoknak az ukrán állampolgárnak és társának, akik a Záhony-Csap közúti határátkelőn próbáltak nagyobb mennyiségű ipari terméket bevinni Ukrajnába.</p>

A Csapi Vámhivatal sajtószolgálatának tájékoztatója szerint egy másik alkalommal egy Olaszországból hazafelé tartó  mikrobuszvezető akadt fenn a vámellenőrzésen. Kitöltötte ugyan a vámnyilatkozatot, de egyes dolgokról megfeledkezett. Nem tett említést például a kocsi rakterében lévő, mintegy 75 600 hrivnyára (2 millió forintra) becsült női és férfi lábbelikről, ruházati cikkekről.

Nem volt szerencséje annak a magyar állampolgárnak sem, aki ugyanitt Mottura márkájú ajtózárakat akart vámmentesen átvinni a határon. A beléptetési oldalon a férfi azt állította, magáncélból utazik Kárpátaljára és nincs elvámolnivalója. Az ellenőrzés során azonban előkerült a közel egytonnányi összsúlyú elrejtett rakomány. A 112 400 hrivnya (3 millió forint) értékűre becsült, 63 kartondobozba csomagolt 315 zárszerkezetet elkobozták.

– Palkó István, Ukrajna/Kárpátalja –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!