Nagyvilág

2010.08.23. 11:26

Veséjét adja feleségének a német ellenzék vezetője

<p>A legnagyobb német ellenzéki párt vezetője hétfőn bejelentette, hogy pár hétig távol lesz a politikától, mert egyik veséjét adja súlyos beteg feleségének.</p>

Frank-Walter Steinmeier hétfőn fekszik be egy kórházba, hogy felkészítsék a szervátültetésre.

A szociáldemokraták 54 éves vezetője egy hirtelen összehívott sajtótájékoztató jelentette be, hogy pár hétig nem lesz jelen a politikai életben, mert veséjét adja feleségének. Steinmeier elmondta: a 48 éves feleségét kezelő orvosok tanácsa szerint csak egy új vese mentheti meg a súlyos veseproblémákkal küzdő Elke Büdenbendert, akinek az elmúlt hetekben drámaian romlott az állapota.

Az egykori német külügyminiszter azért döntött úgy, hogy felajánlja egyik veséjét, mert túl hosszú volt az új vesére várók listája. Steinmeier közölte, hogy már hétfőn kórházba vonul, hogy az orvosok felkészítsék a műtétre, amelyet valamikor a héten hajtanak végre. A politikus közölte: reményei szerint októberben tér vissza a munkába.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!