Nagyvilág

2010.08.23. 12:31

Ibiza összes tűzoltóját mozgosították egy tűzvészhez

<p>Ibiza szigetének összes tűzoltóját kivezényelték hétfőn egy száz hektáron égő tűzhöz, amely miatt nagyjából 1 200 bulizót kellett kimenteni egy strandról - közölte a helyi tűzoltóság.</p>

A spanyol sziget északi részén égő tűzhöz a szomszédos Mallorca szigetéről is érkeznek tűzoltók.

Ibiza összes tűzoltóját mozgósították a sziget északi felén égő, az első becslések szerint száz hektár kiterjedésű tűzhöz - mondta el a helyi tűzoltóság szóvivője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A tűz miatt nagyjából 1 200 bulizót kellett kimenteni még vasárnap este a Benirrás-öbölből, akik közül páran könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A tengerparti bulin részt vevő emberek egy részét hajóval menekítették, mert a tűz kezdte körbezárni a területet. A TVE spanyol közszolgálati televízió közlése szerint a lángok elértek egy parkolót is, ahol nagyjából húsz autó égett ki. A tengerpart közelében nagyjából egy tucatnyi lakóházból kitelepítették az embereket.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!