Nagyvilág

2010.08.02. 09:26

Egy újabb amerikai katonai repülő zuhant le Alaszkában

<p>Lezuhant egy repülőgép vasárnap az alaszkai Denali nemzeti parkban. A becsapódás után tűz ütött ki az erdőben - közölte az amerikai szövetségi állam egyik helyi televíziója. A bejelentésben nem tettek említést az esetleges áldozatokról és azok számáról.</p>

A KTVA-CBS 11 News a polgári légügyi hatóságra hivatkozva azt közölte, hogy a parkban lévő leszálló pálya közelében csapódott be a gép. Az egyik szemtanú szerint a gép nagyon alacsonyan repült és a közeli hegy oldalába vágódott. "El lehet képzelni, milyen az, amikor egy nagy sugárhajtású gép becsapódik, és az üzemanyag felrobban"- mondta a szemtanú.

Egy másik szemtanú szerint a lezuhant repülő katonai gépnek tűnt. A polgári légügyi hatóság szóvivője, Allen Kenitzer azt közölte, hogy a repülő négy hajtóműves gép volt, és a hatóságok a helyszínen vizsgálják a szerencsétlenség okát, illetve körülményeit.

Ez volt a második repülőgép-baleset három napon belül Alaszkában, miután az amerikai hadsereg C-17-es teherszállító gépe egy erdőbe zuhant gyakorlatozás közben az Elmendorf támaszpontnál, Anchorage közelében. A gép négyfős személyzete nem élte túl a szerencsétlenséget.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!