Nagyvilág

2010.08.27. 13:01

Disznóhúst etetett muszlim alkalmazottaival

<p>Hat hónap felfüggesztett börtönre, és pénzbírságra ítélte egy tajvani bíróság egy ruhagyár vezetőjét, aki disznóhús evésére kényszerítette három indonéz alkalmazottját. A vizsgálat során kiderült az is, hogy hónapok óta nem fizetett nekik bért.</p>

Csang Ven-lint kényszerítés vádjában mondta ki a bíróság pénteken, miután azt parancsolta az indonéz nőknek, hogy egyék meg a húst, amit a dolgozók ebédre kaptak. Azzal fenyegette meg őket, hogy nem ad fizetést nekik, ha otthagyják a disznóhúst, amelynek fogyasztása tilos a muszlimok számára. A varroda tulajdonosát két évre felfüggesztett hat havi börtönre, és 60 ezer tajvani dollár (kb.450 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte a bíróság, amely enyhítő körülményként értékelte, hogy kártérítést fizetett az alkalmazottaknak. Csang 150 ezer dollárt adott fejenként a varrónőknek.

A Tajvanon és külföldön egyarán nagy felháborodást kiváltó ügy kapcsán kiderült az is, hogy Csang túlórában is dolgoztatta munkásait, miközben nyolc hónapja nem fizette ki bérüket. A kínai szigeten 350 ezer vendégmunkás dolgozik. Túlnyomó többségben délkelet-ázsiai országokból, Indonézia mellett a Fülöp-szigetekről és Vietnámból érkeznek.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!