Nagyvilág

2010.08.25. 08:41

Bányaomlás ölt meg hat illegális bányászt Venezuelában

<p>Hat bányász meghalt és ketten megsérültek, amikor beomlott egy elhagyatott aranybánya Venezuela keleti részén - közölte kedden a venezuelai ipari és bányászati miniszter.</p>

Hugo Chavez venezuelai elnök korábban a hadsereg egységeit vezényelte az érintett területre, az illegális bányászat leállítására.

A bányaomlás helyi idő szerint hétfő este történt a Bolivar államban található El Callaoban - közölte a venezuelai bányászati miniszter. Jose Khan szerint a bányászok négy alagutat kezdtek el ásni az instabil talajban, amely a kalapácsütéseik által keltett vibráció miatt beomlott. A balesetben hat ember meghalt, ketten megsérültek. A sérültek állapotáról nem érkeztek jelentések.

A miniszter elmondta, hogy hétfőn nagyjából negyven illegális bányászt távolítottak el a hadsereg egységei a bányától, de egy kisebb csoport ottmaradt, és az éjszakába nyúlóan dolgoztak. Az érintett aranybányát egy kanadai vállalat üzemelte 2008-ig.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!