Nagyvilág

2010.08.31. 15:36

Betörtek álarcos támadók az orosz főügyészség moszkvai hivatalába

<p>Álarcosok hatoltak be kedden az orosz főügyészség moszkvai irodájába, ahol a hivatal bejelentése szerint fontos ügyek dokumentumait tartják.</p>

Az ügyészség közlése szerint a támadók megkötözték az egyetlen biztonsági őrt, majd feltörtek 18 iratszekrényt és 25 páncélszekrényt.

A nyomozók tagadják, hogy a betörők elloptak volna fontos iratokat, azt állították, hogy egy tévékészüléket és egy videókamerát vittek csak el. Az Interfax orosz hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva viszont azt közölte, hogy a betörés valójában az iratok, valamint fontos ügyek bizonyítékai miatt történt. A hírügynökségnek egy név nélkül nyilatkozó rendőrtiszt azt állította, hogy súlyos bűnügyek dokumentumai tűntek el.

Az Interfax szerint egy másik név nélkül nyilatkozó rendőrtiszt azt állította, hogy a támadók több órán át kutattak az iratszekrényekben, amelyekből a számukra felesleges dokumentumokat a földre szórták. Az Interfax az eset kapcsán megemlíti az ügyészség jelenlegi legfontosabb ügyét, amelyben érintve van az orosz légierő parancsnoka, Vlagyimir Samanov. A tábornok vejét azzal gyanúsítják, hogy meg akarta öletni üzleti riválisát.

A moszkvai irodában voltak egy újságíró és egy környezetvédő 2008-as megverésének iratai is. - közölte az Interfax. Őket azért támadták meg, mert felléptek a Moszkva külvárosában találtható Himki erdőn át tervezett autópálya ellen. A helyi újság munkatársa, Mihail Beketov egy hónapon át kómában feküdt, egyik lábát amputálni kellett, és a mai napig nem tud beszélni.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!