Nagyvilág

2010.07.13. 15:05

Spanyol polip-fesztiválra hívták meg Pault, a jóspolipot

<p>Díszvendégnek hívták a németországi Oberhausen állatkertjének jóspolipját kedden Spanyolországba.</p>

Az ibériai ország észak-nyugati részén fekvő Carballino városka polgármestere állt elő az ötlettel. A településen ugyanis minden évben polipfesztivált rendeznek. És mivel Paul, az oberhauseni lábasfejű megjósolta a spanyolok világbajnoki győzelmét a foci AZ ibériai ország észak-nyugati részén fekvő Carballino városka polgármestere állt elő az ötlettel. A településen uyganis minden évben polipfesztivált rendeznek. És mivel Paul, az oberhauseni lábasfejű megjósolta a spanyolok világbajnoki győzelmét a foci VB-n, a polgármester meghívná az ünnepségre.

A látnoki képességekkel bíró polipnak augusztus 8-án lenne "jelenése" a galíciai városban. Pault máris díszpolgárrá választották a helyiek, és néhány üzletember máris gyűjtést szervezett, hogy megvehessék a nyolclábút. Eddig mintegy 30 ezer euró (8,3 millió forint) gyűlt össze. Spanyolországban nagyon népszerű a brit születésű, ám Oberhausenben felcseperedett csodapolip: egyre több helyen kezdik árulni műanyag mását.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a németek elengedik-e Pault a hosszú útra. A lábasfejűt ráadásul a minap nyugdíjazták is. Az állat ugyanis már két és fél éves. A polipok átlag életkora pedig mindössze három év. Mások ugyanakkor amiatt aggódnak, hogy a spanyol út alatt Paul nem lenne biztonságban: Galíciában ugyanis nagy ínyencségnek számít a polip. A helyiek főzve, vékony szeletekre vágva, paprikával, olíva olajjal és forrázott paradicsommal eszik a legszívesebben.

- Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!