Nagyvilág

2010.07.29. 06:11

Rendőri készültség a New York-i Staten Islanden a rasszista támadások miatt

<p>Jelentősen megnövelték a rendőrök számát New York-i Staten Islanden, miután a hatóságok szerdai bejelentése szerint több rasszista indíttatású támadás történt, főleg spanyol ajkúak ellen az utóbbi időben.</p>

A "Guardian Angels," nevű önkéntesekből álló csoport és a New York-i mexikói konzulátus szintén bejelentette, hogy segítséget adnak civil őrcsoportoknak a további támadások megelőzése érdekében. "Köszönjük és elfogadjuk a segítséget, bárhonnan is kapjuk azt" - mondta New York rendőrfőnöke. Raymond Kelly közölte azt is, hogy a gyűlöletbűnök ellen alakult akciócsoport intenzíven nyomoz a bűncselekmények felderítése érdekében. Az utcákat egyenruhás és civilruhás rendőrök egyaránt ellenőrzik.

A spanyol ajkú amerikaiak elleni támadássorozat legutóbb áldozata a mexikói Oaxacából származó Fidel Gonzalez volt, akit a múlt pénteken vertek meg ismeretlenek botokkal egy parkban, amikor hazafelé tartott a munkából. A férfi súlyos állapotban került kórházba.

A hatóságok szerint ebben az évben már 21, rasszista motivációjú bűncselekmény történt Staten Islanden, és ezek közül több mint egy tucat esetben az áldozatok spanyol ajkúak voltak. Tavaly csupán két spanyol ajkút támadtak meg New Yorknak ezen a részén.
- Függetlenm Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!