Nagyvilág

2010.07.09. 12:30

Paul már tudja, hogy a spanyoloké a VB-győzelem

<p>A jós polip ismét akcióban: az oberhauseni állatkert lakója pénteken kétszer is a jövőbe nézett, hogy megmondja: ki nyeri a dél-afrikai foci világbajnokságot, illetve, hogy kié lesz a harmadik hely.</p>

A lábasfejű a szokásos módon járt el. Akváriumába mind a kétszer két dobozt eresztettek le.

Először az egyiken egy német és egy uruguayi zászló volt. A tartályokban pedig 1-1 kagyló volt. Paul úgy jósol, hogy a győztes csapat zászlaja díszítette dobozból kieszi a kagylót. A mostani mutatványt a tévék élőben közvetítették. Paul ugyanis eddig a VB alatt egyszer sem hibázott: a hat német mérkőzés végeredményét mindig megjósolta.

Az első alkalommal a polip a német kagylót választotta. Így Paul szerint a VB bronzérmese Németország lesz a szombati meccsen. Egy gyors pihenő után pedig a viadal győztesét jósolta meg. Az oberhauseni állatkert lakója szerint Spanyolország legyőzi a hollandokat a vasárnapi döntőben.

Pault, a polipot napom óta fokozottan védik


Pault, a polipot napom óta fokozottan védik. A lábasfejű ugyanis életveszélyes fenyegetéseket kapott, amióta megjósolta, hogy a németek elvesztik a spanyolok elleni elődöntőt. Volt olyan levél is, amelyben az ált: sütőbe a polippal! A spanyol kormányfő a minap viccesen megjegyezte, ha kell, testőröket küld a német állatkertbe Paul védelmében. A polip egyébként "bevándorló" Németországban, mert egy brit állatkertben látta meg a napvilágot két éve, és csak később vitték át Oberhausenbe.

- Független Hírügynökség -


</script>

<hr />

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!