Nagyvilág

2010.07.26. 20:31

Nincs bizonyíték az afganisztáni civilek tömeges megölésére

<p>Semmiféle bizonyítékot nem talált a NATO arra, hogy pénteken ártatlan civilek, köztük gyerekek és nők haltak meg egy dél-afganisztáni falu elleni rakétatámadásban - közölte hétfőn a NATO vezetésű nemzetközi afganisztáni stabilizációs haderő (ISAF) kommunikációs parancsnoka.</p>

"Teljesen alaptalanok és merő spekulációk azok az állítások jelenleg, hogy civilek haltak meg Rigi faluban. Kiterjedt vizsgálatot folytattunk és folytatunk afgán tisztségviselőkkel együtt, de eddig semmit nem találtunk. Amint megtudunk valamit, tájékoztatás adunk"- közölte Greg Smith.

Az afgán elnök szóvivője hétfőn délelőtt azt mondta Kabulban, hogy legalább 45 menedéket kereső civil, köztük sok gyerek és nő halt meg egy dél-afganisztáni faluban, amelynek egyik házába egy rakéta csapódott be. A szóvivő akkor azt mondta, hogy nem tudni, ki a felelős, de kivizsgálják.

Röviddel később megszólalt Hamid Karzai elnök, aki azt közölte, hogy a NATO-erők rakétája csapódott be még pénteken, és a robbanásban 52 ártatlan falusi, köztük számos gyerek és nő halt meg.

- Független Hírügynökség -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!