Nagyvilág

2010.07.09. 19:35

Az amerikai parti őrség nem tudja megerősíteni, hogy a második holttest a magyar fiúé

<p>Philadelphia városi tanácsának illetékes munkatársa magyar idő szerint pénteken délután fél ötkor felhívta a New York-i magyar konzulátust, és közölte, hogy a Delaware folyóban pénteken megtalált második holttest a szerdai hajóbalesetben eltűnt 20 éves magyar fiúé - tájékoztatotta a Független Hírügynökséget Pataki Eszter, a magyar Külügyminisztérium szóvivője.</p>

A szóvivő azonban azt is közölte: magyar idő szerint pénteken 18 óra körül telefonkapcsolatba lépett a magyar konzulátus az amerikai parti őrséggel, amelynek illetékes tisztje azt mondta: nem tudja megerősíteni, hogy a második holttest a magyar fiúé, sőt azt sem, hogy találtak második holttestet.

A CBS amerikai tévé közben bemutatott egy felvételt, amelyen rendőrök egy becsomagolt holttestet visznek a Delaware folyó mentén. A tévécsatorna állítása szerint ez már a második holttest, amelyet pénteken kiemeltek a vízből. Az elsőre, az azóta azonosított 16 éves magyar diáklányra helyi idő szerint hajnali fél ötkor, nem messze a baleset helyszínétől, a Walt Whitman-hídnál bukkant egy csónakos. A másodikat, amelyről a CBS internetes oldalán azt írják, hogy "feltehetően a 20 éves magyar fiúról van szó", helyi idő szerint reggel 9 óra 45 perckor vették észre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!