Nagyvilág

2010.07.01. 15:20

Alapjog lett a finneknél a szélessávú internet

<p>Csütörtöktől Finnországban minden állampolgár számára alapjog lett a szélessávú internet - jelentette be a finn közlekedési és kommunikációs minisztérium egyik illetékese.</p>

Ez azt jelenti, hogy - a világon először - minden botthonába kötelező lesz bevezetni a gyors sebességű - egy megabit per másodperc - internetet.

A skandináv országban tavaly fogadták el azt a törvényt, hogy az elégséges internet-hozzáférést minden finn állampolgárnak biztosítani kell. Később határozták meg, hogy ennek a sebessége egy megabit per másodperc kell hogy legyen.

Suvi Linden finn kommunikációs miniszter a csütörtöki bejelentés után az intézkedést "a kormány egyik legnagyobb eredményének" nevezte. Linden hozzátette: "büszke arra, hogy ilyen döntés született."

Így július 1-től minden finn állampolgár otthonában a szolgáltatóknak biztosítaniuk kell az internet-hozzáférést, bárhol lakjanak is - természetesen nem ingyen, de az árnak a rendelet szerint "elfogadhatónak kell lennie". A nyaralókba azonban nem kell telepíteni a világhálót a szolgáltatóknak.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!