Nagyvilág

2010.06.28. 15:33

Spiderboy: porszívóval mászik a falon

<p>A Pókember-rajongó fiú házi barkácsolású porszívós szerkezettel utánozza a szuperhőst.</p>

A 13 éves Hibiki Kono nagy álma volt, hogy képes legyen arra, amire példaképe, a Spiderman is. Vagyis, hogy tudjon közlekedni a falon. A brit iskolás megosztotta vágyát technológia tanárával is, aki biztatta a korábban 1-2 ötletes találmánnyal már előrukkoló fiút, hogy hozzon létre egy arra alkalmas szerkezetet. Hibiki Kono öt hónapot dolgozott elképzelésén, s nem kis izgalommal tette meg "első lépéseit" a napokban.

Ötletes megoldással két porszívót dolgozott egybe, a két motorház a hátára erősíthető, akár egy hátitáska, a porszívó fejét pedig tappancsként használva (innen indul a lábtartó is) képes mászni a falon. Az első tesztet az iskolaépület külső falán tette meg, úgy, hogy a biztonság kedvéért egy matracot is helyeztek a leendő Spiderboy alá, de nem kellett aggódni: a porszívó szívóereje fenntartotta a fiút a falon.

"Teljesen megbízom a gépben, egy csepett sem félek" - mesélte büszkén a fiú a próbamászás után. Elmesélte: az igazgató, a tanárai és a diáktársai is gratuláltak neki, és a mamája is nagyon büszke rá, de ezt nem engedi meg, hogy otthon a hálószobafalon használja a szerkezetet. A találmánnyal egy baj van: csak addig pókemberkedhet a használó, ameddig a vezeték ér.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!