Nagyvilág

2010.06.24. 13:40

Razzia a belga katolikus egyház központjában

<p>Átkutatta a rendőrség csütörtökön a belga katolikus egyház központját, miután több egyházi személlyel kapcsolatban felmerült, hogy gyerekek zaklattak szexuálisan.</p>

A hatóságok közleménye szerint a brüsszeli főegyházmegye területén tartott razzia célja az volt, hogy kiderítse: van-e alapja a vádaknak.

A belga katolikus egyházat megrázta, amikor legrégebben szolgáló püspöke, a 73 éves Roger Vangheluwe áprilisban beismerte, hogy évekig szexuálisan zaklatott egy fiút. A püspök lemondott tisztségeiről.

Az elmúlt egy évben több pedofíl papokkal kapcsolatos botrány is napvilágot látott Európában és az Egyesült Államokban. XVI-ik Benedek pápa - akit azzal vádolnak, hogy korábban, még bíborosként megpróbálta eltussolni ezeket az ügyeket - többször is elítélte a gyerekeket zaklató papokat, és találkozott is áldozataikkal Ausztráliában, az Egyesült Államokban, illetve Máltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!