Nagyvilág

2010.06.27. 07:00

Kizuhant a szállodai ablakból a razziázó kollegái elől menekülő rendőr

<p>Kizuhant egy hotel ablakából egy szolgálaton kívüli rendőr, amikor menekülni próbált razziázó kollegái elől Malajzia egyik északi városában - közölte vasárnap az ázsiai államszövetség rendőrsége.</p>

A muszlim többségű ország vallási rendőrsége tartott razziát szombaton a hivatalos indoklás szerint "tiltott szexuális tevékenységek felszámolására, amikor a rendőr halálos balesetet szenvedett."

A hatóságok bejelentése szerint a 33 éves őrvezető "menekülés közben kimászott a harmadik emeleti szállodai szoba ablakán, és "vagy megpróbált leugrani, vagy megcsúszott, majd leesett, de még élt, amikor rátaláltak, és csak a kórházban halt bele sérüléseibe" A hatóságok közlése szerint egy nőt és egy férfinadrágot találtak a razzia során a szobában.

A nőt kihallgatták, majd elengedték a rendőrök. Malajzia iszlám törvénykezése szerint büntetendő a túl szoros kapcsolat vagy közelség egy férfi és egy nő között, ha nincsenek összeházasodva. A vallási rendőrség gyakran tart razziákat hotelekben, szórakozóhelyeken, parkokban, hogy tetten érjen ölelkező, vagy éppen szeretkező, és nem házas párokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!