Nagyvilág

2010.06.27. 13:10

Újabb tömeges visszahívás a Generál Motors egyes modelljeinek hibája miatt

<p>Több ezer autót hív vissza az amerikai General Motors dél-koreai leányvállalatán keresztül az ázsiai országban - közölte vasárnap a szöuli közlekedési minisztérium.</p>

A bejelentés szerint a visszahívás oka, hogy egyes modelleknél az ablaktörlő folyadéktovábbító rendszere hibás, ezért az ablaktörlő meggyulladhat.

A dél-koreai minisztérium közlése szerint a visszahívások hétfőn kezdődnek az autótulajdonosok értesítésével. A bejelentés szerint csaknem ezer darabot hívnak vissza a GM CTS, DTS és Escalade modelljeiből, amiket 2005 októbere és 2008 szeptembere között gyártották az Egyesült Államokban. Csaknem másfélezer, a General Motors dél-koreai üzemében készített Veritas-t is visszahívnak. Ezeket a kocsikat 2008 augusztusa és októbere között gyártották.

A GM június elején már bejelentett egy tömeges visszahívást. Akkor több mint másfél millió gyártmányát hívta vissza, miután felmerült a lehetősége, hogy az érintett modelleknél egy elektromos hiba miatt tűz keletkezhet a kocsikban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!