Nagyvilág

2010.06.01. 16:15

Homer Simpson az elmúlt 20 év legjobb karaktere

<p>A Simpson-család feje, Homer Simpson lett az elmúlt húsz év legnépszerűbb televíziós, illetve filmes karaktere - derül ki a Entertainment Weekly című amerikai hetilap kedden nyilvánosságra hozott kimutatásából.</p>

A folyton fánkot evő rajfilmhőst a második helyen Harry Potter követi.

A Simpson-család egyik kitalálója, Matt Groening a magazinnak elmondta: szerinte azért szeretik sokan Homert, mert "mindannyian olyan vágyakkal vagyunk tele, amelyeket nem vagyunk képesek bevallani."

A népszerűségi lista harmadik helyén a Buffy, a vámpírvadász című sorozat főszereplője áll, akit Sarah Michelle Gellar játszott a televízióban. A negyedik a "Maffiózók" sorozat fő alakja, Tony Soprano lett, míg az ötödik helyre Joker futott be - a Batman-széria főgonoszát Heath Ledger játszotta a legutóbbi Batman-filmben, a "Sötét Lovag"-ban.

Az első tízben szerepel még Rachel a "Jóbarátok"-ból, Johnny Depp az "Ollókezű Edward"-ból és az Anthony Hopkins által alakított Hannibal Lecter.

A tízes lista utolsó két helyére a "Szex és New York" fő karaktere, Carrie Bradshaw, illetve Spongyabob került.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!