Nagyvilág

2010.06.24. 14:15

Harminc évnyi börtönt kértek az ügyészek a francia Hannibal Lecterre

<p>Harminc évnyi börtönbüntetést javasoltak csütörtökön az ügyészek a francia Hannibal Lecterként elhíresült Nicolas Cocaignnek, aki azért áll a bíróság előtt, mert megölte egy korábbi cellatársát, és elfogyasztotta a tüdejét.</p>

A 39 éves férfi tárgyalása hétfőn kezdődött a Franciaország északnyugati részén fekvő Rouen bíróságán, ahol elismerte, hogy 2007 januárjában megverte, egy ollóval leszúrta, majd egy szemeteszsákkal megfojtotta rabtársát, Thierry Baudry-t.

Vallomása szerint a gyilkosság után egy borotvapengével nyitotta fel az áldozat mellkasát, eltávolította egyik bordáját, majd kivette egy szervét, amiről azt hitte, Baudry szíve, ám valójában a tüdeje volt. Cocaign ezután a tüdő egy részét megette nyersen, a maradékot pedig a cellában lévő tűzhelyen hagymával megsütötte, és azt is elfogyasztotta.

A vádlott azt is bevallotta, hogy "irányíthatatlan düh" lett úrrá rajta, miután cellatársa furcsán nézett rá 2007. január 2-án, majd "szexuális késztetést" érzett, hirtelen "adrenalin öntötte el agyát", és ezért halálra verte cellatársát. A férfi arról is beszélt, hogy kíváncsi volt arra, hogy milyen az emberhús íze, ezért ette meg társa belső szervét.

Elizabeth Pelsez, az ügyben eljáró egyik ügyész a csütörtöki tárgyalási napon 30 évnyi börtönt kért a vádlottra, mondván, a férfi beszámítható volt tette idején, ezért ennek megfelelően kell kezelni az ítélkezés során is. Indítványát több, Cocaignt vizsgáló pszichiáter jelentésére hivatkozva tette meg, akik azt állították, hogy noha a férfinak vannak mentális problémái, ám börtönbüntetésre ítélhető.

A Hannibal Lecterként elhíresült férfi ügyében várhatóan csütörtök este születik ítélet.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!