Nagyvilág

2010.06.21. 20:55

Egy órás zárlat egy amerikai haditengerészeti támaszponton

<p>Lezártak egy haditengerészeti támaszpontot New Jersey-ben hétfőn, mert mint a bázis sajtótisztje később közölte: egy teherautó sofőrjénél fegyvert találtak a támaszpont bejáratánál.</p>

Közben több tanú azt állította, hogy lövéseket hallottak a támaszpont közelében. A zárlatot egy órával később feloldották.

A támaszpont bejáratait helyi idő szerint hétfőn délelőtt 10 és 11 óra között zárták le. A bázis New Jerseyben található Lakehurstnél.

A támaszpont egyik sajtótisztje, Carolyn Glover azt mondta, hogy a zárlatot azután rendelték el, hogy tanúk jelentették: lövések zaját hallották. A tiszt bejelentése szerint a biztonsági őrség arra a következtetésre jutott, hogy a beszámolók hitelessége nem bizonyítható. Eközben egy rutinellenőrzésnél kiderült, hogy az egyik beszállító teherkocsi sofőrjénél fegyver van.

Glover közlése szerint a sofőr figyelmét felhívták, hogy fegyverrel nem léphet be, néhány kérdést is feltettek neki, majd elengedték. A sajtótiszt azt mondta, hogy a bázison senki nem volt veszélyben az incidens idején.

Az amerikai hadsereg országszerte felülvizsgálta a támaszpontok, bázisok biztonsági helyzetét azóta, hogy tavaly novemberben egy amerikai tiszt 13 embert lőtt agyon a texasi Fort Hood támaszpontot, míg végül egy sérült rendőrnek sikerült rálőnie, és súlyosan megsebesítenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!