Nagyvilág

2010.06.24. 13:50

Csuklyás fegyveresek támadtak egy autóbuszra a Fülöp-szigeteken

<p>Mintegy 30, csuklyába öltözött fegyveres támadt egy autóbuszra a Fülöp-szigetek déli részén, megölve négy embert és megsebesítve két másikat - számoltak be a még szerdán történt esetről csütörtökön a helyi hatóságok.</p>

A támadást az al-Kaidához kötődő muzulmán szélsőséges csoport, az Abu Szajjaf fellegvárának számító Basilan-szigeten követték el. A hadsereg közleménye szerint a kormányerők gyorsan a támadás helyszínére érkeztek, ám a fegyveresek addigra elmenekültek. A rendőrség szerint a buszra annak a helynek a közelében rontottak rá, ahol a hónap elején az Abu Szajjaf emberei elraboltak, majd lefejeztek három favágót.

A többségében katolikus Fülöp-szigetek déli, főként muzulmánok lakta részén több iszlamista fegyveres csoport is küzd egy független állam létrehozásáért. Az egyik legveszélyesebbnek tartott Abu Szajjafnak ugyanakkor a manilai hadsereg szerint már csak nagyjából háromszáz aktív tagja lehet, szemben az egy évtizeddel ezelőtti több mint ezer fegyveresével.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!