Nagyvilág

2010.06.27. 05:50

Az erőszak és a diszkrimináció ellen a párizsi melegparádén

<p>A rendőrség szerint több tízezren, a szervezők szerint a nézőkkel együtt legalább félmillióan vettek részt szombaton, a párizsi melegparádén. A felvonulás délután kettőkor indult a Montparnesse-Bienvenue metróállomás közeléből és a Bastille téren ért véget kora este.</p>

A parádé ritmusát techno-zene adta, amely 80 teherautó platójáról szólt. A felvonulás egyben tiltakozás is volt. A menet üzenete szerint "Elég volt az erőszakból és a diszkriminációból! Szabadság és egyenlőség mindenütt és mindig!". A parádé szervezői felszólították a francia politikusokat, hogy ismerjék el a melegek jogát a házasságra és gyerekek örökbefogadására.

"Felmérések szerint a franciák 65 százaléka egyetért a melegek házasságával, 57 százalékuk pedig az örökbefogadási jog megadásával, és minden baloldali párt kiáll e két jog mellett. A jobboldalon azonban szükség van változásokra a hozzáállásban" - mondta Vincent Loiseau, a Leszbikusok, Melegek Transzszexuálisak Nemzetközi Szövetségének szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!