Nagyvilág

2010.06.24. 19:00

A fenyegetések ellenére megtartják a szentpétervári melegfelvonulást

<p>A szélsőséges csoportok fenyegetése és a hatóságok ellenállása dacára utcára vonul szombaton a szentpétervári meleg közösség - jelentették be csütörtökön a Gay Pride szervezői.</p>

"Az eredeti tervek szerint tartjuk meg a felvonulást, az önkormányzat magatartása és a fasiszták fenyegetése ellenére" - mondta sajtótájékoztatóján Maria Efremenkova, a megmozdulás főszervezője. "Rendszeresen kapunk homofób fenyegetéseket az interneten keresztül. Valódi a veszély" - mondta, hozzátéve, hogy a szervezők ezért azt ajánlják a résztvevőknek, hogy semleges ruhába öltözzenek, hogy elkerüljék a provokációt.

Efremenkova arról is beszámolt, hogy a hatóságok mostanáig nem adtak hivatalos engedélyt a felvonulásra, egy sor "kicsinyes kifogást" vonultatva fel a tervezett útvonallal kapcsolatban. A városközpontba szervezett menetet azonban akkor is megtartják, ha az önkormányzat nem adja meg a végső engedélyt - tette hozzá. "Tartunk a moszkvai forgatókönyvtől" - mondta a főszervező, utalva Jurij Luzskov főpolgármesterre, aki "az ördög művének" nevezte a melegfelvonulásokat, és az elmúlt öt évben megtiltotta megtartásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!