Nagyvilág

2010.06.28. 17:06

27 kiló és képtelen hízni a 21 éves nő

<p>Egyik szemére már megvakult, de hiába eszik napi 60-szor a 21 éves nő, mégis csont és bőr.</p>

15 percenként vesz magához ételt, vagyis átlag napi 60 alkalommal eszik, ennek ellenére képtelen hízni Lizzie Velasquez. A 21 éves 160 centiméter magas egyetemista lány születése óta inkább csak nőtt, mint hízott, s nem tud 27 kilogrammos súlya ellen tenni semmit. Pedig nem is diétásan étkezik, hiszen a 60 étkezésben rengeteg süti, csoki, chips és hasonló hízlaló csemege van a rendes, főtt ételek mellett. Naponta összesen 5-8 ezer kalóriát fogyaszt el. A texasi lány az első, aki nulla százalékos testzsírral rendelkezik, de nem anorexiás; a lány ritka betegségben szenved, ami meggátolja, hogy a szervezete zsírt raktározzon. Rajta kívül három másik esetet ismer az orvostudomány...

A lány koraszülöttként, 1 kilogrammosan jött a világra, majd kiderült, hogy az is csoda, hogy életben maradt, ugyanis minimális magzatvíz védte őt a méhben. Rita (45) a lány édesanyja kétségbe esett, ugyanis az orvosok azt mondták: a gyerek soha nem fog tudni járni, beszélni, s úgy általában normális életet élni. Az orvosok "jóslata" ellenére azonban Lizzi agya, szervei, csontjai is fejlettek, de éppen kicsi, egy éves korában egy 5 hónapos gyereknek megfelelő súllyal rendelkezett.

Nézze meg a képeket >>>

A lány immunrendszere is nagyon gyenge, négy évesen pedig megvakult az egyik szemére, miközben az orvosoknak fogalmuk sincs, mi történhetett. Betegségére nincs gyógymód, csak annyit tehet: folyamatosan eszik, mert az ő állapotában néhány deka fogyás is súlyos gyengüléssel jár.

"Minden nap mérem magam, s ha észreveszem, hogy híztam egy dekát, nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta Lizzie Velasquez.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!