Nagyvilág

2010.05.01. 14:14

Nemzeti zászlóval törölte ki a fenekét

<p>Hatalmas botrányt keltett az a fotó, amin az látszik, hogy egy férfi vécépapírnak használja a nemzeti zászlót.</p>

Az eset Francaiországban történt, ahol a kép egy fotópályázaton tűnt fel, amit az ország egyik legnagyobb áruházlánca hirdetett meg. A kép díjat is nyert, ugyanakkor komoly botrány kerekedett a képből.
A nyílt utcán készült képen egy fekete bőrkabátos férfi látszik hátulról, amint a nadrágja a bokája körül tekeredik és éppen csupasz fenekét törli ki egy rúdról lelógó nemzeti zászlóval. A fotó erősen provokálja a franciák nemzeti identitását, ami mellett a politikusok sem mentek el szótlanul, több kormánytag is követeli a művész elítélését.

Michèle Alliot-Marie igazságügyi miniszter azt is kilátásba helyezte: lehet, hogy szigorítaniuk kell az ide vonatkozó törvényeket.
A fotós, bár ostobaságnak tartja az ügyet, sajnálja a történteket. Ugyanígy érez a lánc nizzai áruháza is, amiért pályázatuk politikailag inkorrekt kategóriájában ezt a művet választották ki győztesnek.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!