Nagyvilág

2010.05.29. 14:39

Kórházba került a "Nagy Vonatrabló"

<p>Mellkasi fájdalmakkal egy észak-londoni kórházba került szombaton Ronnie Biggs - a "Nagy Vonatrabló" fia szerint 80 éves apját egy sor vizsgálatnak vetik alá és "nagy fájdalmai vannak".</p>

Biggs az 1963-as "Nagy Vonatrablás" egyik résztvevője volt. Tavaly augusztusban egészségügyi problémái miatt kiengedték a börtönből, majd egy idősek otthonába került Barnet-ben. Többször volt agyvérzése, emiatt már nem tud felkelni az ágyból.

Fia, Michael Biggs szerint nemrég született unokájának még láthatóan örült apja, de szombaton mellkasi fájdalmakra panaszkodott.

A "Nagy Vonatrablás" 1963. augusztusában történt: egy 15 tagú banda megállította a Glasgow-ból Londonba tartó postavonatot és 2,6 millió fontot raboltak el a szerelvényből. Az összeg mai értéke legkevesebb 40 millió font lenne.

Biggs-et 1964-ben 30 év börtönre ítélték, de 15 hónap múlva megszökött a fegyintézetből és 30 évig bujkált világszerte: volt Franciaországban, Spanyolországban, Ausztráliában, de Brazíliában telepedett le végül. 2001-ben azonban feladta magát a brit hatóságoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!