Nagyvilág

2010.05.21. 07:54

Kiadták az Egyesült Államoknak a "Spangli hercegét"

<p>Kanada kiadta az Egyesült Államoknak Marc Emeryt csütörtökön. A "Spangli hercegének" becézett férfit azzal vádolják, hogy milliószámra küldött cannabis-magokat levélben a szomszédos országba.</p>

A kanadai "Cannabis Culture" magazin főszerkesztőjét, egyben a Kanadai Marihuána Párt első emberét május 10-én tartóztatták le Vancouverben, miután elvesztette az öt éve tartó jogi eljárást, amelyben az Egyesült Államok a kiadatását kérte. Marc Emery már meg is jelent Seattle bírósága előtt, ahol a kisebb büntetés reményében bűnösnek vallotta magát.

Az 52 éves férfi ellen Kanadában még nem indítottak eljárást, de az Egyesült Államokban annál inkább, ahol marihuána termesztésével és a cannabis-magok terjesztésével vádolják. Az amerikai ügyészség szerint több mint négy millió magot adott el az interneten keresztül, vevőinek háromnegyede ráadásul amerikai volt. A hatóságok szerint üzletével csaknem öt millió dollárt kasszírozott. Emeryt akár öt év börtönre is ítélhetik, ha bűnösnek találják.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!