Nagyvilág

2010.05.13. 16:07

Kettős állampolgárság - rendkívüli kormányülés lesz Pozsonyban

<p>Rendkívüli ülésen tárgyal pénteken délelőtt a szlovák kormány a magyar állampolgársági törvény tervezett módosításáról.</p>

Erről a pozsonyi kormányhivatal sajtóosztálya tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön.


Robert Fico miniszterelnök csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján már jelezte, 24 órán belül elemzést készíttet a tervezett magyar törvénymódosítás szélesebb nemzetközi összefüggésrendszeréről és arról, hogy a jogszabály milyen hatást gyakorol majd Szlovákiára.

A jelentést - amely csütörtökön kora délután még nem volt elérhető a szlovák kormányhivatal honlapján - Miroslav Lajčák  külügyminiszter terjeszti elő.

Fico csütörtökön kijelentette, Pozsony biztonsági kockázatnak tekinti a törvény egyoldalú, konzultációk nélküli elfogadását. Egy ilyen lépés szerinte ellentétes a nemzetközi joggal és a jószomszédi viszony elveivel is. Egyben azt is jelezte, hogy Szlovákia az ügyet biztonsági kérdésként az EBESZ kisebbségügyi főbiztosa elé terjeszti.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!