Nagyvilág

2010.05.12. 15:52

Fék, vagy jövök érted

<p>Egy szakállas fószer áll az út szélén hatalmas szárnyakkal, angyalnak öltözve. És az autósok lelassítanak.</p>

Útszéli angyallal küzdenek a gyorshajtók ellen Svájcban. A sötét, gyűrűs hajú férfi fehér ruhában, és fehér tollas szárnyal áll az út mentén és feltartott kezével mutatja az autósoknak: semmi sietség, ráérnek még találkozni vele. A rendőrség ráutaló akciója el is érte a célját, ugyanis az autósok az út angyalát látva lelassítanak. Valószínűleg sokkal inkább a ledöbbenés miatt teszik ezt semmint a várható következmények vizuális jelenléte miatt.

Az út angyala szerepére egyébként színészt szerződtet a svájci rendőrség, s kampányfilmet is készítenek. A szárnyas vízió heti 20 órában tölti be útmenti szerepét Nyugat-Svájcban.

A hatóság egyébként mentőangyalnak állítja be a férfit, aki vigyázz az autósokra, de a szakállas, sötét hajó férfiban annyira nincs semmi angyali, hogy inkább képzelhetik az autósok a halál angyalának. Bárhogy is: az eredmény ugyanaz, az első tapasztalatok szerint az autósok az angyal láttán megfontoltabban vezetnek.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!