Nagyvilág

2010.05.27. 23:03

Eddig 73 "civil" és három rendőr halt meg a drogkirály elleni jamaicai razziában

<p>Eddig 73, "civil" halottja van hivatalos adatok szerint annak a hadjáratnak, amit a jamaicai főváros rendőrsége indított a kingstoni drogkirály ellen - közölte csütörtökön a főváros rendőrkapitányának helyettese. Glenroy Hinds azt mondta, hogy idézőjelbe kell tenni a civil megjelölést, mert az ottani lakosok között sokan a kábítószer-kereskedő banda alkalmi fegyveresei, akik lehetnek férfiak és nők is.</p>

A rendőrkapitány helyettese szerint a 73 áldozat között vannak olyanok is, akik nem a rendőrség akciója során haltak meg, de nem monda meg, hogy pontosan mire utal. Hinds azt közölte, hogy a biztonsági erők három tagja halt meg, és 28 tagja sebesült meg eddig.

A rendőrség vasárnap indított hajtóvadászatot Kingston nyomornegyednek számító nyugati részében a helyi drogkirály, Christopher "Dudus" Coke elfogására. A "Don" -t az Egyesült Államok akarja, hogy bíróság elé állítsák. A jamaicai rendőrség azonban nem tudta még kideríteni, hol lehet Coke, mivel a helyiek lojálisak a Robin Hood-szerű patrónusuknak tartott drogkirály iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!