Nagyvilág

2010.05.17. 15:13

Brit kincstári átadó: "nem marad pénz"

<p>"Nem maradt pénz" a kincstárban. Első munkanapján egy ilyen tartalmú, viccesnek szánt levelet kapott elődjétől a brit kincstár új főtitkára.</p>

Erről hétfőn számolt be a brit pénzügyminisztérium második emberének számító David Laws újságírók előtt nyilatkozva. A főtitkár azt mondta:kicsit komolyabb és hasznosabb tanácsokra számított elődjétől.


Az előző heti kormányváltás után kinevezett Laws elmondása szerint, amikor első munknapján belépett irodájába, egy levél fogadta elődjétől. Laws arra számított, hogy a poszt előző tulajdonosa, Liam Byrne ((liem börni)) néhány jótanáccsal segíti majd a kezdésben.

Az asztalán hagyott borítékben azonban csak egy tömör, egysoros üzenetet talált: "Kedves Főtitkár! Félek elmondani, de nem marad semmi pénz." Laws elmondása szerint ez "őszinte volt", de ennél egy kicsit hasznosabb tanácsokra számított.

Byrne elmondta, hogy az üzenetet viccnek szánta. "A levelem csak főtitkárok közötti viccelődés volt. Remélem David Laws nem vesztette el humorérzékét a koalíciós tárgyalások alatt" - közölte a távozó főtikár.

Az konzervatívokból és a liberális demokratákból álló brit kormánykoalíció az előző héten vette át a hatalmat a munkáspárti kormánytól, a május hatodikai választások után. Az új kormány legfontosabb feladata a költségvetési hiány csökkentése.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!