Nagyvilág

2010.05.01. 19:31

A WizzAir cáfolja, hogy tûz lett volna a gépükön Szófiában

<p>Leszálláskor szétrobbant, majd kigyulladt a WizzAir egyik gépének elsõ kereke a szófiai repülõtéren - jelentette be a bolgár kormány szombaton.</p>

A WizzAir fapados légitársaság Velencébõl Szófiába tartó járatán utazó 146 ember nem sérült meg a balesetben - közölték. A WizzAir szóvivõje szerint két gumi durrant ki, de tûz nem volt, s az utasok sem vészkimentéssel hagyták el a fedélzetet.

A bolgár belügyminisztérium tájékoztatása szerint - amelyet az AFP idéz - az Airbus A320-as gép elsõ kereke földet éréskor szétrobbant, majd kigyulladt a szófiai repülõtéren. Az utasokat azonnal kimenekítették a gépbõl, és a helyszínre érkezõ reptéri tûzoltók mintegy húsz perc alatt megfékezték a lángokat. Az utasok és a gépen tartózkodó személyzet tagjai közül senki sem szenvedett sérüléseket. A nemzetközi repülõtér azonban az eset miatt órákon keresztül nem indított és nem fogadott járatokat.

Kázmér Natasa, a WizzAir szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta: a gép nem Velencébõl, hanem Trevisóból érkezett Szófiába, leszálláskor pedig az Airbus 6 kerekébõl kettõ abroncsa durrant ki, tûz azonban nem keletkezett. A tûzoltók minden ilyen esetben automatikusan a géphez vonulnak, valószínûleg ez lehetett a téves értesülés alapja - mondta Kázmér Natasa.

Az utasok nem azonnal, és nem vészkimentéssel hagyták el a fedélzetet, hanem 40 percig - amíg a repülõt elvontatták - a gépen tartózkodtak, majd normális körülmények közt, lépcsõn szálltak ki - mondta még a légitársaság szóvivõje.

A mûszakiak átvizsgálják az Airbus rendszereit, kicserélik a gumikat, és holnap szinte bizonyosan felszállhat a gép - közölte Kázmér Natasa.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!