Nagyvilág

2010.05.01. 13:46

A nyomozás újraindítását kérik az eltûnt Madeleine szülei

<p>Madeleine McCann szülei arra kérik a portugál rendõrséget, hogy újból indítsák meg a nyomozást a kislány elrablója után.</p>

A gyerek csaknem napra pontosan három évvel ezelõtt tûnt el egy portugál üdülõhelyen. Az Expresso címû portugál hetilapnak adott interjúban az apa, Gerry McCann úgy fogalmazott, hogy azért kérik ismét a hatóság segítségét, mert új nyomokat találtak az ügyben.

"Kérni fogjuk az ügy újbóli megnyitását. Ezért jöttünk Portugáliába" - fogalmazott az apa az újságnak, hozzátéve, hogy a magánnyomozók, akiket felfogadtak "új szálat azonosítottak", a "nyomok pedig újabb nyomokhoz vezetnek", így most megpróbálják meggyõzni a rendõrséget, hogy kövessék ezeket.

Madeleine McCann nem sokkal a negyedik születésnapja elõtt, 2007. május 3-án tûnt el a portugáliai Praia da Luz üdülõhely egyik apartmanjából. Szülei állítása szerint a kislányt egy földszinti hálószobában hagyták, míg õk az apartmantól 120 méternyire lévõ étteremben ettek.

A portugál rendõrség elsõ megállapítása szerint a kislányt elrabolták, késõbb azonban azt közölték, hogy feltételezésük szerint a kislány meghalt a szobában, mielõtt elvitték onnan. A nyomozás során a gyerek szülei is gyanúba keveredtek, ám késõbb tisztázták magukat. A rendõrség 14 hónap után lezárta a vizsgálatot, Madeleine szülei azonban tovább folytatják a kislány keresését.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!