Nagyvilág

2010.05.14. 12:12

A kis túlélő: "Haza akarok menni"

<p>Nagy fájdalmai vannak még, de minél előbb haza akart térni a szerdai líbiai repülőgép-katasztrófa egyetlen túlélője, a holland kisfiú.</p>

Az egyik holland lap pénteki tudósítása szerint a kilenc éves Ruben semmire sem emlékszik a szerencsétlenségből, és még nincs tudatában annak, hogy elvesztette szüleit és 11 éves bátyját.


"A nevem Ruben, és Hollandiából származom. Rendben vagyok, csak a lábaim fájnak nagyon, és haza akarok menni"- mondta a líbiai főváros, Tripoli egyik kórházában ápolt kisfiú, amikor felhívta őt az egyik orvos mobiltelefonján a Telegraaf című holland lap munkatársa. A Brabants Dagblad című holland lap szerint Ruben feltehetőleg Tilburgban élt 41 éves anyjával, Trudy-val, 40 éves apjával, Patrick-kal és 11 éves bátyjával, Enzo-val.

Ruben és családja Dél-Afrikában voltak szafarin, és Johannesburgból indultak el az Afriqiyah Airways járatán hazafelé, amikor szerdán a földbe csapódott leszállás közben a gép, Tripoliban. A sérült és egyedüli túlélő Rubent a holland külügyminisztérium azonosította a líbiai orvosok fényképe alapján. A gyereket csütörtökön meglátogatta nagynénje és nagybátyja. Rubent megoperálták és amint állapota megengedi, rokonai hazaviszik.

Hivatalos adat szerint 70 holland állampolgár volt az Airbus 330-as gép katasztrófájának 103 áldozata között.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!